Λαρδοβελόνα 20 εκ. ευθεία., με μανταλάκι. Άκρως απαραίτητη στο ράψιμο για μπέικον ή λαχανικά.
Με τη λαρδοβελόνα, το άπαχο κρέας μπορεί να τυλιχτεί γρήγορα και εύκολα με λωρίδες μπέικον.Τα άπαχα κρέατα, όπως το κυνήγι, αποτρέπονται από το στέγνωμα και τους δίνεται επιπλέον γεύση. Οι προετοιμασμένες λωρίδες μπέικον στερεώνονται στο πτερύγιο της λαρδοβελόνας. Στη συνέχεια, η βελόνα περνά μέσα από το ψητό. Από ανοξείδωτο ατσάλι.
Πλένεται στο πλυντήριο πιάτων.